Rainer III

 

Rainier al III-lea (31 mai 1923 – 6 apr 2005) nascut Rainier Louis Henri Maxence Bertrand Grimaldi  a fost Printul ereditar al Principatului Monaco timp de aproape 56 de ani.

Rainier s-a nascut la Monaco ca singurul fiu al Printului Pierre de Monaco, Duce de Valentinois si a Printesei Ereditare Charlotte, Ducesa de Valentinois. Nascuta in Algeria, mama lui a fost singurul copil al Printului Louis al II-lea si a Marie Juliette Louvet; mai tarziu ea a fost adoptata si numita mostenitoare a tronului. Tatal lui a fost un nobil pe jumatate francez si jumatate mexican care a adoptat numele sotiei sale, Grimaldi, dupa casatorie si a fost numit print de socrul sau.

Rainier a avut o sora, Printesa Antoinette, o figura nepopulara, in general considerata a fi bagacioasa in ceea ce priveste pozitia copiilor ei in linia de succesiune, lucru care a fortat-o pe Printesa Grace sa-i ceara sa paraseasca tara.

Printul a fost unul dintre cei mai cunoscuti promotori ai circului si a organizat incepand din 1974 in principat Festivalul International de Circun, la care Circul Globus a participat de-a lungul timpului de mai multe ori.

Statul roman i-a dedicat o statuie lui Rainier de Monaco, in Parcul Circului, si a fost inaugurata in octombrie 2017, in prezenta Printesei Stephanie, fiica lui Rainer al III-lea

 

Comentarii